HU  |  DE  | EN

SOPRONI VÍZMŰ ZRT.

Soproni Vízmű Zrt. – az Önök víziközmű-szolgáltatója

A Soproni Vízmű Zrt. közel 130 éve áll a fogyasztók szolgálatában. Jelenleg Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén és Vas megye északi részén mintegy 110 ezer fő számára nyújtunk szolgáltatást. 50 település otthonaiban, intézményeiben és vállalkozásaiban biztosítjuk az egészséges ivóvizet és gondoskodunk a szennyvizek elvezetéséről és tisztításáról.

Működési területünkön az ivóvízellátás teljes körű. A szolgáltatott ivóvíz főként mélyfúrású kutakból kerül kitermelésre, kiváló minőségű, magas ásványi anyag tartalma miatt igen kedvező élettani hatású. Több mint 40 település elvezetett szennyvizeinek tisztítása főként Sopron, Fertőd, Lövő, Nagylózs és Bük szennyvíz tisztító telepein történik, melyek mindegyikén megoldott a mechanikai és biológiai fokozatú tisztítás is. Felhasználóink több mint 96%-a él a csatornaszolgáltatással ellátott településeken.

A víziközmű-szolgáltatás mellett társaságunk foglalkozik többek között csapadék csatorna üzemeltetéssel, mélyépítési tevékenységgel, megrendelésre végzett közművagyon beruházással is, továbbá üzemeltetjük a Lővér uszodát és strandot, valamint a Tómalom fürdőt.

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos, víztudatos gondolkodás népszerűsítésére az óvodás, illetve iskolás korosztály körében. Minden márciusban megtartjuk a Víz Világnapi nyílt napot, ahol évente 2.000 résztvevő ismerkedhet meg a vízművesek mindennapjaival, a munkagépektől és a vízbekötésektől a szennyvízhálózatig, valamint a csőtörés és vízvezeték keresésen át a laboros kísérletekig. Emellett pályaorientációs és ismeretterjesztő előadásokat tartunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mottónk: „Legyél Te is vízműves!”

Honlapunk: www.sopronivizmu.hu
Facebook oldalunk: www.facebook.com/SoproniVizmuZrt

Minden jog fenntartva © Fertőrákos 2021 | Készítette: Schubert Dávid

Megszakítás